Gepubliceerd op 14 augustus 2017Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee is de zomerhit van 2017. Het reggaeton-nummer komt binnen op nummer 1 van de nieuwe Zomerse 50, die vandaag bekend is geworden. De Lambada van Kaoma zakt naar nummer 2 en de derde plaats is voor Summer of ’69 van Bryan Adams. Despacito wint met grote overmacht: van de 120.000 uitgebrachte stemmen gingen er meer dan 15.000 naar het nummer uit Puerto Rico.

“Geen wonder dat Despacito op nummer 1 binnenkomt”, zegt Martijn de Lange van de Zomerse 50. “In heel Europa is dit liedje al maanden een grote hit en in Nederland en België staat het nummer al wekenlang op 1 in de hitlijsten. Je hoort het nummer echt overal, waar je ook bent. Despacito is met recht de zomerhit van het jaar.”

In de zonnige hitlijst staan meer nieuwe zomerhits, zoals Súbeme la radio van Enrique Iglesias, Sunny days van Armin van Buuren en Ciao adios van Anne-Marie. André van Duin komt de Zomerse 50 binnen op 14 met zijn oude hit Als de zon schijnt, dat dit jaar opnieuw populair is geworden dankzij de reclame van de Jumbo.

“De Zomerse 50 bevat zomerhits van de afgelopen 50 jaar”, vertelt De Lange. “Dus je hoort ook veel bekende liedjes voorbijkomen, nummers die je bijna vergeten was. Denk aan de Macarena, Sex on the beach en Walking on sunshine. Het succes van de hitlijst zit in het vrolijke gevoel dat de liedjes oproepen. Bij veel nummers horen herinneringen aan vakanties met de caravan, over zomerliefdes of aan de eerste vakantie zonder je ouders. Aan elke liedje kleeft wel een herinnering.”

De Zomerse 50 is deze week te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België. A.s. zondag 20 augustus om 12:00 uur is De Zomerse 50 te horen op Radio de Honte. De presentatie is in handen van John, Richard en Tim.


Nu op Radio de Honte:

Deltawerken
10:00 - 11:00 uur
Bekijk de volledige programmering
Wij zijn te beluisteren op de volgende locaties: